Fredag morgen avslørte banksjefene i de to lokalbankene hva navnet på den nye banken blir.

- Det nye navnet blir Orkla sparebank, forteller Dag Olav Løseth og Odd Ivar Bjørnli, banksjefer i henholdsvis Orkdal sparebank og Meldal sparebank.

ST-leserne har siden fredag svart på en uhøytidelig spørreundersøkelse om hva de synes om navnet som er valgt. Svarene gir en klar pekepinn: De aller fleste mener Orkla-navnet er et meget godt valg.

Hva mener du om det nye banknavnet? Det var det eneste riktige Det var et dårlig valg Jeg er usikker Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva mener du om det nye banknavnet? Det var det eneste riktige 82% Det var et dårlig valg 13% Jeg er usikker 5% Du har allerede stemt 172 stemmer

Navneforslaget ble torsdag kveld lagt fram for generalforsamlingene i de to bankene. Her ble navnet godt mottatt. Og 23. februar er det nytt møte i samme organ: Da skal fusjonen - og det nye navnet - endelig besluttes.

- Under forutsetning av et positivt vedtak her, blir navnet Orkla sparebank. Og fusjonen skal da gjennomføres 1. oktober i år, forteller Løseth, som blir banksjef i den nye banken.

- Har dere hatt ekstern hjelp for å finne et navn til fusjonsbanken?

- Nei, det er satt ned et forhandlingsutvalg bestående av folk fra styret, administrasjonen og tillitsvalgte som har vurdert nytt navn, svarer banksjefene.

- Vi har vurdert flere navn, men kom stadig tilbake til Orkla-navnet, supplerer Løseth, som legger til at dette navnet også har vært arbeidsnavnet på prosjektet.

- Det er stor enighet blant ansatte, generalforsamlingene og styrene i de to bankene om at dette er et bra navn, sier Bjørnli.

Les også: Fusjon endrer navn på idrettsanlegg

Begrunnelsen for valget av «Orkla» som banknavn er blant annet følgende:

* Elva Orkla er et kjent landemerke.

* Er en fellesnevner for hele regionen

* Kjent også for kunder utenfor regionen

* Det er et tidløst navn og lett å bruke i alle sammenhenger

Navneendringa får også konsekvenser for navn på lokale idrettsanlegg og idrettsarrangement. Orkdalsbanken stadion (Fannremsmoen) på Fannrem er velkjent. Det samme er den nye innendørshallen på Storås som har fått navnet Meldalsbanken arena. Mindre kjent er Orkdalsbanken indoor (fotball) i Børsa og det årlige friidrettsstevnet i Børsa som er døpt til Orkdalsbanken Lekene.

- Vi må gå i dialog med eierne av de ulike idrettsanleggene. De må involveres slik at drifta i lagene ikke hemmes, sier Bjørnli.

Planen er å døpe om anleggene og bytte ut logoer, slik at folk som skal til de ulike anleggene ikke blir forvirret.

- Banken tar selvsagt alle kostnader knyttet til nytt banknavn. Vi kan ikke overføre kostnadene til de som er mottaker av sponsorpengene, samstemmer banksjefene.

- Hva med ny logo på banklokalene deres i Orkdal, Meldal, Rennebu, Agdenes, Skaun og Trondheim?

- Her skal det nye navnet stå på veggen 1. oktober i år, svarer de.

Les også: Vil slå sammen to sparebanker

Styrene i de to lokalbankene besluttet onsdag 9. november i fjor å innlede samtaler med sikte på en sammenslåing av de to bankene. Den formelle prosessen startet i juni i år. Men dialogen mellom bankene startet på et enda tidligere tidspunkt.

Målet med en sammenslåing er enkelt forklart å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn.

Den nye sammenslåtte banken vil få 64 ansatte. Ingen blir overflødig som en konsekvens av banksammenslåinga. Ingen lokale filialer skal legges ned i kjølvannet av fusjonen.