Håkon Buhaug Folstad (21) denne uken for Verdal IL. Han er spilleklar til helgens kamp borte mot Orkla FK.Overgangen til Folstad er et ledd i samarbeidsavtalen Verdal IL har med Vuku IL. Spillere kan gå mellom klubbene og er spilleklare på et par dager. Vuku IL er Verdal ILs rekruttklubb, av den grunn har ikke Verdal IL et andrelag, skriver Verdal IL på sinn Facebook-side. Da Verdal-keeper Marcus Gressetvold ville prøve seg i Vuku for å få mer spilletid, tok Verdal kontakt med Paul Helge Sagøy, trener i Vuku, om muligheten for å få Folstad andre veien. Både Sagøy og Folstad spilte aldersbestemt fotball i Buvik.

- Han kommer inn som en utfordrer, men vi er tydelig på at han kommer til å få en fair mulighet. Viser på han som god og lærevillig, og vi har fulgt han over lang tid, sier trener Jann Rindsem til ST.

Rindsem sier at dagens førstekeeper, Maciej Rainowski, har overbevist den siste tiden, men at han enda er ung og kan være ustabil.

- Vi vil ha to sultne, unge og lovende keepere i stallen. Vi er veldig fornøyd med den første uken til Håkon, og føler han kan bidra bra inn i kollektivet, sier Rindsem.

Håkon Buhaug Folstad spilte sin siste kamp for Vuku fredag i 4-3 seieren over Åfjord FK.«Buhaug Folstad har vært i kikkerten til trener Jann Rindsem lenge. Han var en levende vegg i cupkampen Vuku spilte mot Rosenborg i fjor vår. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mente skauningen var banens beste i 0-3 kampen», skriver Verdal IL. - Dette er en fin mulighet til å utvikle meg videre som keeper, mener Buhaug Folstad, som for tiden studerer på HiNT og bor i Levanger.