Bredbåndsleverandøren Svorka melder at flere hundre kunder i Orkdal skal kobles opp med fiberbredbånd før jul. Det er de kundene som har forhåndsbestilt som nå står for tur for raskere internett-tilkobling.

- Vi har fått utrolig god respons på vårt nye bredbåndstilbud i Orkdal og Meldal, og vi har en klar ambisjon om å være den ultralokale leverandøren i dalføret, med lokale installatører og servicepersonell som kan gi rask og kortreist service, sier Håkon Solvik, daglig leder i Svorka.

Svorka og Orkdal kommune undertegnet tidligere i år en samarbeidsavtale, for å bedre bredbåndsdekningen for innbyggerne i store deler av Orkdal kommune som i dag har kun et begrenset bredbåndstilbud.

Avtalen med Orkdal kommune innebærer at områdene Svorkmo, Vormstad, Solbu, Togstadjåren, Monsetjåren og Geitastranda/Kjøra vil få utbygd bredbånd. I tillegg pågår det utbygging i Meldal kommune, der det jobbes på Storås i disse dager. I tillegg har Svorka installert sendere for trådløst bredbånd på Kvåle, Blåsmo, Hoston og Kårmo for å sikre bredest mulig dekning i hele Orkdal kommune totalt sett.