Det var Hallgeir Melland som fikk tilslaget da Erik Poppes orginalmanuskript, med vedlegg, ble auksjonert bort i forbindelse med TV aksjonen sist helg.

- Det er litt stas, og jeg ble litt stolt, sier Melland, som betalte 35 000 kroner for manuset, som ble brukt under opptakene av filmen.

Han er til daglig arkivar i Skaun kommune, men bor i Trondheim. Melland forteller at det var helt tilfeldig at han så intervjuet  med Poppe, der han fortalte om manuset.

- Det ble sagt at det var første gangen det ble gjort, at en person gir fra seg en del av sitt livsverk til en auksjon på denne måten.

Melland sier han gjennom sin far har fått høre mange ganger om Kongens nei til tyskernes krav om å utnevne Quisling til statsminister i Norge gjennom oppveksten.

- Jeg tror kong Haakon den 7. var en helt hos min far. I tillegg er det en kjempefilm, sier han.

Melland sier at han ikke har erfaring med nettbaserte auksjoner før, og at han derfor var litt spent da det hele pågikk.

- Jeg hadde lagt inn 35 000 som maksbeløp. Det var én person til som til slutt bød 35 000, men siden jeg var først med å sette summen, fikk jeg tilslaget. På den måten kan jeg vel si at jeg fikk det til markedspris. I tillegg fikk jeg støttet en god sak.

Etter at han vant manuskriptet, startet prosessen med å finne ut hva han skal gjøre med det.

- Det kan ikke ligge i et skap hjemme hos meg. Poenget er at flest mulig skal få se det, jeg tror ikke så mange har sett et filmmanus før, sier Melland.

Etter en samtale med Elin Berge, kinopsjef i Skaun, har de kommet frem til at de skal få til en kinovisning av filmen "kongens nei", der det også blir mulighet til å få sett manuskriptet. Deretter er planen å få stilt det ut på biblioteket i Børsa.

Melland har enda ikke fått manuset. Han er usikker på hvordan det skal overleveres, men tror det blir sendt som pakke.

- Men det kan bli en overrekkelse, håper jeg. Jeg skulle gjerne hilst på Poppe med det samme, sier han.