Debatten rundt halleien i Orklahallen har pågått i mange år. Leder i idrettsrådet, Øyvind Togstad, var mildt sagt forbannet da forslaget fra rådmannen var å øke leien med 2,5 prosent og mente prisen var med på å drepe hallidretten i kommunen. Nå ser det ut til at Togstad og resten av brukerne av hallen endelig har blitt hørt.

Under formannskapsmøtet onsdag la varaordfører Jørgen Indergård fram forslaget på vegne av flertallsgruppa om å senke prisene i Orklahallen til nivået som nå er i Sondrehallen. Han viste til store oppslag i pressen.

- Vi vil legge oss på samme nivået som Sondrehallen. Det er de under 19 som vil få glede av det. Og det gir en økt kostnad for kommunen på 260 000 kroner årlig, sa Indergård.

Arbeiderpartiet, SV og Småbylista foreslo at det skal være helt gratis for barn under 19 år å bruke hallen.

Forslagene ble stemt over og ikke overraskende ble flertallsgruppa forslag vedtatt.

165 kroner timen

I 2015 gikk et enstemmig fylkesutvalg (9 medlemmer) i Sør-Trøndelag inn for at det skal bli 50 prosent billigere å leie fylkeskommunale haller til grupper under 19 år. Dermed har det kostet 165 kroner for en time i Sondrehallen fra august i år. Det er den prisen flertallsgruppen nå ønsker å bruke også i Orklahallen for barn under 19 år. Leieprisen for seniorer vil være uendret og ligger i Orklahallen på 277 kroner timen.

Les mer om saken i morgendagens papiravis.