I helga var det duket for Ramsjørennet både i langrenn (lørdag) og skiskyting (søndag). Det var ingenting å si på forholdene på noen av dagene da det var strålende sol og vindstille. Det var med andre ord helt fantastiske forhold på Ramsjøen Arena. Dessverre kolliderte Ramsjørennet i langrenn med flere skirenn på lørdag, noe som gjorde at antall deltakere var noe lavt.

- På lørdag var det blant annet Midt-Norsk mesterskap og sprintfestival på Melhus, så vi konkurrerte litt om løperne. På lørdagen var det vel 65 på startstreken og det er nok lavere enn vi hadde forventet, sier leder i Skauns skiavdelingen Britt Monika Grostad.

Fin søndag

Søndag var det duket for skiskyting og der var deltakerantallet bra med 85 skiskyttere på startstreken. Til tross for litt labert oppmøte på lørdag er Skaun IL fornøyd med helgas arrangement.

- Det var kjempefine forhold, strålende sol og nesten helt vindstille. Vi fikk til et fint arrangement, selv om vi gjerne kunne tenkt oss flere på startstreken, sier Grostad.

Mange lokale

På lørdagens langrenn var det mange lokale utøvere på startstreken. Av de lokale som gjorde det bra kan vi nevne Anne Ingeborg Morken fra Skaun IL som vant 14-årsklassen, mens Sigrid Adde fra samme klubb vant 16-årsklassen. Johan Tøndel Hammer fra Børsa vant ikke overraskende 18-årsklassen med Jon Vegard Grut på tredjeplass. I 18-årsklassen for jenter tok Hanne Garberg fra Orkdal IL en tredjeplass. Det samme gjorde Erik Husby fra Skaun IL i 19-20-årsklassen.

Lokale klassevinnere

I søndagens skiskytingskonkurranse var det en rekke lokale løpere som stakk av med seieren i sin klasse. I 14-årsklassen for gutter vant Jonas Stavheim Sletvold fra arrangørklubben. Og i 13-årsklassen stakk Olve Tungen fra Orkdal IL av med seieren. I klassene J13 og J15 vant henholdsvis Torild Eggan fra Rennebu og Elise Eidsli fra Skaun IL. Arnt Johan Tungen fra Orkdal IL vant klassen for 15-åringer. Emma Staveli fra Orkdal IL vant klassen for 19-åringer. Erlend Våga Fløttum fra Skaun IL vant 18-årsklassen og Mari Muan fra Meldal IL vant seniorklassen for kvinner.