2. desember starter Norges tittelforsvar under VM i Tyskland og tirsdag klokken 11.30 offentliggjorde landslagssjef Thorir Hergeirsson hvilke 16 jenter som skal representere landet. Ett av de store spørsmålene var som vanlig hvilke to keepere som fikk være med.

- Pilen peker oppover

Norge har tre keepere i verdensklasse, men en måtte vrakes. Denne gangen var det Silje Solberg (27) som måtte vike for børsværingen Kari Grimsbø og Katrine Lunde.

– Det var ikke noe lett valg. Vi har sett alle tre i stort sett alle kampene. Vi ser en pil som peker rakt oppover når det gjelder Kari. Katrine har også vært stabilt god hele høsten. Vi er overbevist om at de kommer til å utfylle hverandre bra i VM, sier landslagsassistent Mia Högdahl.

I tillegg til keeperplassen var det også knyttet spenning til om Heidi Løke ville bli tatt ut etter at hun nylig ble mamma. Landslagssjefen har tydeligvis latt seg imponere av strekspilleren som har blitt sett på som verdens beste i sin posisjon i en årrekke, for 34-åringen er med i troppen.

Her er Norges tropp:

Stine Bredal Oftedal

Camilla Herrem

Nora Mørk

Veronica Kristiansen

Amanda Kurtovic

Sanna Solberg

Emilie Hegh Arntzen

Kari Brattset

Vilde Ingstad

Marit R. Jacobsen

Stine Skogrand

Helene Gigstad Fauske

Emilie Christensen

Heidi Løke

Kari Grimsbø

Katrine Lunde

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255