Orkdal blandakor og Meldal songlag synger med Maria Arredondo og Torstein Sødal når de er på turné i Midt-Norge i disse dager. Mandag 6. februar opptrer de med «En Aften Med Maria Arredondo og Torstein Sødal» i Orkdal kirke sammen med Orkdal blandakor. Torsdag 9. februar synger de i Meldal kirke sammen med Meldal songlag.

De kommer også til Hemne på sin turné i Midt-Norge. Onsdag 8. februar synger de i Hemne kirke sammen med Hemne songlag.

Gleder seg

- Det var som verden stoppet opp et lite øyeblikk da vi fikk henvendelsen om å synge med Arredondo og Sødal, sier Tove Spjøtvoll i Hemne songlag.

Som musikkinteresserte, er det mange i koret som kjenner både Arredondo og Sødal. Maria Arredondo er kjent for de fleste, mens Tove Spjøtvoll personlig har lyttet mye til Torstein Sødal.

- Han er en svært god tenor med en veldig spesiell og fin stemme, sier Spjøtvoll som gleder seg stort til å gjøre denne konserten sammen med sangerparet.

Duett med Maria

I tillegg synger Maria Arredondo duett med en lokal sanger på hvert sted med sangen «Himmel på jord». Hun sier det er en sang hun er veldig glad i, og som har betydd svært mye for henne.

- Å kunne dele denne opplevelsen med sangglade mennesker jeg treffer på vegen fra Bodø til Lom på denne turneen, synes jeg er flott, sier hun.

Repertoaret ellers består av viser, musikals og gospel-låter, noe sammen med lokale kor.

- Vi gleder oss veldig til konserten og håper mange vil komme og fylle opp kirka og dele denne opplevelsen med oss, sier Tone Maria Jonassen i Orkdal blandakor.

Stor opplevelse

Songlaget skal kore på fire av låtene til Arredondo og Sødal. Det er låtene Anthem, Circle of life, Go tell it on the mountain og Æ vil kjenne at æ lever. I tillegg til Maria Arredondo og Torstein Sødals egen avdeling, framfører koret under ledelse av Bjørn Leifsson et par sanger alene.

Med sine 40 sangere pleier Hemne songlag å samle et stort antall publikummere, og de håper selvsagt på full kirke i Hemne onsdag 8. februar.

- Skulle det være noen orkdalinger som ikke har anledning til å gå på konserten i Orkdal kirke mandag 6. februar, kan de jo ta turen over kjølen til Hemne, mener Tove Spjøtvoll som er sikker på at dette blir en stor opplevelse både for publikum og koret.

Musikk-par

Maria Arredondo er kjent som popartist og spilte hovedrollen i musikalen «Sound of Music» i Oslo. Hun har gitt ut seks album og tolv singler. Tenoren Torstein Sødal blir av mange ansett som en av Norges beste, mannlige sangere. Han solgte til gull med sitt debutalbum, og ble nummer to i norsk MGP i 2008. Han har samarbeidet med Hanne Krogh og har vært en del av «Stille Natt, Hellig Natt»-juleturnéen.