Fredag er forfatteren som kommer fra Orkdal, og nå er bosatt i Oslo, på Ark Amfi. Lørdag blir hun å finne først på Notabene på Oti-senteret og senere på dagen på Amfi.

Sterk kvinneskikkelse

Romanen «Kvinnen ved jordas kant», som er Haugnes andre roman, handler om de første vikingene som etablerte seg på Grønland rundt år 1000. I boka møter vi blant andre høvdingen og oppdageren Eirik Raude og sønnen hans Leiv Eiriksson som oppdaget Vinland (Newfoundland i Canada). Hovedpersonen i boka er Frøydis Eiriksdatter som er frilledatter av Eirik Raude og halvsøster til Leiv Eiriksson. Frøydis er en av de sterke kvinneskikkelsene på sin tid, og ei kvinne som absolutt ikke sto tilbake for sin halvbror, Leiv Eiriksson. Men som kjent, har menn fått dominert i historiebøkene opp gjennom tidene.

Gunhild Haugnes gleder seg til å komme hjem til Orkdal, og hun håper selvsagt å møte mange kjente under boksigneringa i Orkdal.

- Jeg håper kjente og ukjente stikker innom for en prat, sier forfatteren som er oppvokst i Orkdal hvor hun gikk Orkdal vidaregåande skole.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175