«The Fifth Element» er en sci-fi-film fra 1997 av Luc Besson, med Bruce Willis, Gary Oldman, og Milla Jovovich i hovedrollene.

Handlingen starter i Egypt i 1914, hvor en gruppe arkeologer undersøker inskripsjoner på en pyramide: Et romskip med noen svære romvesen (ikke stuepiker), lander ved pyramiden og plukker opp fire steiner, som hver representerer de fire elementene (jord, ild, luft, vann). Steinene har vært gjemt i tusenvis av år, og nå er de ikke lenger trygge, og blir derfor tatt hand om.

En prest blir instruert i å videreføre kunnskapen til kommende generasjoner, og samtidig holde tett om hemmeligheten. Steinene skal nemlig forhindre at en ond makt, som trer inn i en galakse hvert 5000. år, fra å ødelegge kloden.

300 år senere, i New York, møter vi ekssoldaten og drosjesjåføren Korben Dallas (Willis), som får en uvanlig passasjer – Leelo (Jovovich), og dermed dras inn i jakten på det femte elementet; det eneste som kan redde menneskeheten fra undergang.

Mot seg har de Jean-Baptiste Emanuel Zorg (Oldman), en grusom våpensmugler som står på den ondes side. Et mystisk presteskap med tilknytning til en utenomjordisk superintelligent rase, vet hvordan ondskapen skal bekjempes, men de trenger hjelp … av Leeloo.

Filmen har også en særdeles herlig kampsportscene ombord på en romstasjon, hvor våre helter får med seg en framifrå konsert.