«Lasse & Geir» handler om to småkriminelle, antisosiale, anarkistiske drabantbygutter fra Bogerud i slutten av tenårene, som mangler jobb, skoleplass, og en mening med livet.

Begge er i kraftig opposisjon til samfunnet og skikkelig forbanna på det etablerte og alt som måtte lukte av borgerskap og dannelse. Tilværelsen er i ferd med å rakne for de to guttene, som er desillusjonerte og ute av stand til å tilpasses samfunnet omkring seg.

Frustrasjonene for utløp i flere hjelpeløse impulsangrep på voksenverdenens likegyldighet og tilsynelatende meningsløse tilværelse. I åpningsscenen, på en buss inn til sentrum, oppfører de seg så pøbelaktig at de ender opp med å bli arrestert.

Filmen følger så guttene videre i tre døgn, og søker å forklare noe av deres aggresjon. Begge har sitt å stri med på hjemmefronten: Geir med en alkoholisert mor, og Lasse en desillusjonert far som tyranniserer familien.

Lasse ender opp med å bli kastet ut hjemmefra etter et sammenstøt med sin far, og sammen begir de to guttene seg ut i byen der de begår småkriminalitet og til slutt møter de en kvinne som synes å forstå deres virkelighet.