Dette er de fem nye som kommer:

The Sugarhill Gang er en amerikansk rapgruppe, som tok navnet sitt etter et fjell på Manhattan. De ble dannet i 1973, men gjorde seg nok mest kjent på åttitallet, med låter som «Rapper's Delight», «Apache», og «The Message». Sannsynligheten er særdeles stor for at du på et eller annet tidspunkt har hørt eller danset til denne gjengens repertoar. Det være seg da de først slapp låtene i forrige årtusen, eller i mer moderne tid. Nå kan du uansett gjøre som de rapper om i «Rapper's Delight», nemlig «The beat starts getting into your toes / Ya start popping ya fingers and stomping your feet / And moving your body while you're sitting in your seat», mens du koser deg til interpoleringen av Chics «Good Times» og Bernard Edwards' herlige basslinje.

JFDR fra Island er et soloprosjekt signert talentet Jófríður Ákadóttir. Den islandske artisten Björk har uttalt at JFDR har vært en stor inspirasjonskilde for henne i nyere tid. Debutskiva «Brazil» beskrives som bergtagende uten å bygge på det storslåtte, og innimellom minimalistiske komposisjoner og mild instrumentering er det Ákadóttirs stemmeprakt som tar det meste av oppmerksomheten. Ákadóttir er også med i bandet Pascal Pinon med sin tvillingsøster Ásthildur, samt at hun også er vokalist for electronica-gruppa Samaris.

Beach Fossils fra Brooklyn kommer også, og står for festivalens lo-fi indie rock, med sin kjærkomne egenart og autentiske nostalgi skal de nok absolutt klare brasene. Låtkomposisjonene til bandet sies å være oppslukende og tilbakelent på en og samme tid, og evner å sammenfatte et flettverk av temaer og lag til en enhetlig visjon.

Den skamløse trioen Doffs Poi gyver løs i en krysning av synthpop og galskapsjazz, og har sitt opphav i jazzlinja i Trondhjem. På debutalbumet «Dictionary Songs» forener de et frenetisk trommedriv med tunge synther og en skarp, målbevisst stemmeprakt.

Kari og Knut sistepar ut, er den unge og talentfulle duoen Hkeem + Temur. De runder snart 13 millioner avspillinger av låta «Fy faen», ei raplåt som har tatt både Norge og verden med storm, og i år får du muligheten til å danse løs til den på Pstereo.