«The Lego Batman Movie» er en interessant sak. For hva skjer når du lar deg inspirere av alle de tidligere Batman-filmene med alle kostymene, plottene, og kjøretøyene, og heller det oppi en bolle som allerede er breddfull av LEGO? Det kan gå ad undas, men det er nettopp det det ikke gjør.

I denne filmen får Gotham en ny politimester (interessant nok, datteren til den gamle) som gjør sitt for å gjøre Batman unyttig. Hun mener nemlig at det vil være bedre om man blander politiet og Batman inn i én styrke, noe Lynvingen er mindre interessert i. Han jobber best alene, som den ensomme playboyen han er.

Batman småkrangler litt med Jokeren i beste ørti år gammelt ekteskap-stil, og Jokeren blir sjalu fordi Batman har andre fiender enn ham. Ifølge Batman, er de ikke engang erkefiender …

Jokeren slipper løs ondskap over Gotham, og Batman tvinges til å samarbeide med sin tjener Alfred, sin adoptivsønn Robin, og den nye politimesteren, i et håp om å redde Gotham, fiendeskapet med Jokeren … og seg selv.