«R.I.P.D.» er en amerikansk actionkomedie fra 2013, hvor vi møter politimannen Nick Walker (Ryan Reynolds), som sammen med sin partner, Bobby Hayes (Kevin Bacon), finner og stjeler gull mens de er på jobb. Nick begraver sin andel i hagen, men kommer fort frem til at han ikke trenger det, og leverer det som bevismateriale, noe Bobby ikke blir så glad for, så han dreper ham.

I livet etter døden, blir Nick rekruttert til R.I.P.D. (the Rest In Peace Department). De er ansvarlige for å finne sjeler som nekter å fortsette til himmelen eller helvetet, såkalte deados – monstre kamuflert som mennesker. Han blir satt til å jobbe med Roycephus «Roy» Pulsipher (Jeff Bridges), en gammel US Marshal og yankee-soldat fra den ville vesten.

De møter mange deados, og får noen interessante jakter etter de som ikke vil bli fanget eller eksponert, og etter hvert kommer de over spor etter Hayes og gullet. Nick og Roy blir suspenderte, men jobber likevel videre med saken.

I mellomtiden har R.I.P.D.-sjef Proctor (Mary-Louise Parker) funnet ut at gullet kan brukes til å lage «the Staff of Jericho», som kan brukes til å reversere strømmen av sjeler fra jorden til livet etter døden. Nick og Roy jobber sammen for å stoppe Hayes, som avsløres som en deado. Han lager kaos på politistasjonen, og iverksetter planen sin, som blant annet innebærer å ta i bruk Jerikos stav.

Det blir en kamp på død og død, hvor Nicks levende kone ofres, og Nick endelig får en sjanse til hevn mot sin gamle partner, godt hjulpet av sin nye.

Alt i alt, en ganske morsom og underholdende film.