Trøndelag ungdomskorps (TUK) består av de beste korpsmusikerne i Midt-Norge. Etter sommerens prøvespill er 54 unge musikere plukket ut til å utgjøre korpset fram til sommeren 2019. Blant disse er hele seks unge musikere fra vår region.

Utvalgte

Det er Emil Meland på slagverk fra Orkdal skolekorps, Kristin Skuterud på fløyte fra Orkdal skolekorps, Ebbe Boks på bassklarinett fra Orkdal skolekorps, Kristine Kvålsvoll på trompet fra Orkdal skolekorps, Per Eivind Fritzon på trombone fra Meldal skolekorps og Kristian Bøkseth fra Buvik skolekorps på klarinett, som også er korpsets konsertmester.

Kristian Bøkseth er også den musikeren med lengst fartstid i TUK. I år begynte han på musikkstudier ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og han har åpenbart en plan om å gjøre musikk til en levevei.

Forrige sesong avsluttet TUK med en tredjeplass da alle landets regionkorps møttes til konsertkonkurranse på Hamar i april. I tillegg stakk de av med solistprisen til korpsets gruppeleder på horn.

Alle prøvespilte

Korpset denne sesongen som er samlet til øvelser i Trondheim denne helga, er den niende utgaven av Trøndelag Ungdomskorps. I sommer var det fullt prøvespill. Det innebærer at også de musikerne som var med i forrige periode, også prøvespilte. 75 musikere stilte til prøvespill. Av dem var det 54 som kom gjennom nåløyet. Blant dem er 24 med fra forrige periode, mens 30 unge musikere er uten tidligere erfaring med TUK.

Jobbes godt

Medlemmene kommer fra et stort område fra Namsos i nord til Os i Østerdalen i sør. Det er også et medlem fra Os i Hedmark med i korpset. Totalt er 47 av musikerne fra Sør-Trøndelag, mens bare sju er fra Nord-Trøndelag. Hele 35 korps er representert i korpset; noe som forteller hvor viktig det er med lokalt korpsarbeid. Den store representasjonen fra Sør-Trøndelag vitner om at det åpenbart jobbes godt i korpsmusikken i sørfylket.

Øvelse med konsert

Trøndelag Ungdomskorps er Norsk Musikkorps Forbund (NMF) Trøndelag sitt representasjonskorps, og består av de beste korpsmusikantene i alderen 15–20 år i Midt-Norge. Korpset samles fire helger i året, og denne helga, 15. – 17. september, er første samling dette semesteret. Øvinga i helga resulterer i en konsert i kulturbygget på Byåsen skole, søndag ettermiddag 17. september.

Leder av Trøndelag Ungdomskorps er Bjørn Frode Hansen.