Det er klart for sesongens første Onsdagskveld på Rossvoll. 20. september er det bokstavelig talt lek med strenger i onsdagskveldens lokaler i Skaun rådhus. Konserten «Lek med strenger» er et ledd i en turné i regi av Folkeakademiet Midt-Norge med Jørgen Skogmo og Erik Skanke Høsøien.

Musikalsk krydder

Konserten har et gitarhistorisk program som viser utviklinga av instrumentene fra 1500-tallet fram til i dag. De to musikerne spiller instrumentene renessanselutt, teorbe, barokkgitar, erkelutt og wienergitar. I tillegg til egne arrangement, der vestlig kunstmusikk møter folketoner fra Midt-Norge, spiller de verker av Vivaldi og andre kjente komponister. Her får vi høre musikk fra Sven Nyhus sin «Bergrosa» til Rolf Løvlands «Greenwaves».

Innimellom musikken krydrer musikerne konserten med en og annen anekdote fra musikkens historie.

Inn- og utland

Erik Skanke Høsøien og Jørgen Skogmo har turnert med programmet «Lek med strenger» i Norge, Spania og England siden 2015. Sist med en konsert i anerkjente Barbican i London. De har spilt med ensembler som Trondheim Barokk og Det Norske Blåseensemble, og har hver for seg solokarrierer i både inn- og utland.

De har begge mastergrad i musikk fra henholdsvis Guildhall School of Music i London og Musikhochschule Trossingen i Tyskland.

Samtidig som arrangøren Onsdagskveld på Rossvoll garanterer for en stor musikalsk opplevelse, lover de tradisjonen tro, kaffe og kringle på billetten.