Det er faktisk tittelen på en konsert. En konsert Jørgen Skogmo og Erik Skanke Høsøien kommer til Orkdal menighetshus med torsdag 21. september.

Salmer og folketoner

På turne i regi av Folkeakademiet varter de to gitaristeneopp med kjente norske salmer og folketoner i ny drakt. De har et repertoar som spenner fra «Fager kveldsol smiler» til «Pols fra Innherred», og fra «No livnar det i lundar» til Sven Nyhus sin «Bergrosa».

Syng med

Om musikken har fått ny drakt i form av arrangement for lutt og gitar fra 1500-tallet fram til i dag, så er melodiene de gode, gamle som det også er fullt lov til å synge med på. For sikkerhets skyld har musikerne med seg sanghefter på turneen.

I tillegg til det musikalske forteller musikerne om instrumentene sine og hvordan de har utviklet seg gjennom 500 år.

Lek med strenger

Erik Skanke Høsøien og Jørgen Skogmo etablerte i 2015 konseptet «Lek med strenger», som de nylig besøkte Onsdagskveld på Rossvoll med. De har turnert i Norge, Spania og England, og har spilt med ensembler som Trondheim Barokk og Det Norske Blåseensemble. Både Skogmo og Høsøien har mastergrad i musikk fra henholdsvis Guildhall School of Music i London og Musikhochschule Trossingen, Tyskland.