Skaun kunstforening har sterke kort på hånda på høstutstillinga som åpner torsdag 26. oktober.

Tre gjester

I tillegg til medlemmenes egne arbeider har kunstforeninga sikret seg tre sterke gjesteutstillere, Grethe By Rise, Knut Skaun Sveen og Magnhild Rølvåg.

Energi og pågangsmot

Grethe By Rise har markert seg med fargesterke bilder som symboliserer kvinnelig handlekraft og sterkt innslag av humor. Hun presenterer hverdagskvinner i alle slags fasonger og har sin helt egen signatur i bildene sine.

Rises damer balanserer igjennom en krevende hverdag der de bryter grenser og dyrker romantikken samtidig som de kan ta seg en skikkelig jentefest med rause vinglass, flagrende gevanter og høylytt latter. Typisk for Rises damer er at de har energi og pågangsmot. «Du klarer det du tror du skal klare. Ikke på tross av at du er kvinne, men fordi du er kvinne.»

Grethe By Rise har også bilder med sjarmerende hus med personlighet, små stevnemøter og sine egne tolkninger av bybildet i Trondheim. Hun lager også abstrakte bilder på lerret, da gjerne i store formater.

Rise jobber mest med akryl på papir, og hun lager helst ikke trykk av motivene sine. Dermed blir hvert bilde en original det ikke finnes flere eksemplarer av.

Velrenommert

Knut Skaun Sveen er en velrenommert kunstner bosatt i Trondheim. Han har hatt en rekke utstillinger over hele landet. Sveen er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og jobber med grafikk. I tillegg til å være representert ved mange utstillinger, også lokalt, har han også hatt en rekke utsmykningsoppdrag.

Egen gullsmed

Skauns egen gullsmed, Magnhild Rølvåg, som har verksted og galleri i Hammerdalen, er også sterkt til stede på utstillinga med sine elegante og særpregede smykker i sølv og med stein eller perler. Alle smykkene hennes er håndlaget og derfor unike i sitt slag. Nylig stilte Rølvåg ut sine smykker ved Stortinget. Hun vil også være til stede på deler av utstillinga som er i Børsa bedehus.

Medlemsutstilling

I tillegg til de tre gjesteutstillerne, stiller foreningas egne medlemmer ut sine arbeider. De jobber innen et bredt spekter med blant annet olje/akryl, akvarell, foto, papirskulpturer, keramikk, metall og smykker.

Ordfører Jon P. Husby åpner utstillinga torsdag 26. oktober med musikk av Hedvig Fjellheim. Utstillinga er åpen til og med søndag 29. oktober.

Gullsmed Magnhild Rølvåg er en av gjesteutstillerne ved Skaun kunstforening sin høstutstilling som åpner torsdag 26. oktober. Foto: Audhild Øye
Den dyktige grafikeren Knut Skaun Sveen er også gjesteutstiller hos Skaun kunstforening. Foto: Presse