Erik Hoel fra Meldal skal gi ut en CD med nye og gamle låter, og får økonomisk støtte fra Meldal kommune til dette.

Han har søkt Meldal kommune om sponsing til CD-innspillinga, og hovedutvalg for helse, oppvekst og kultur valgte å innvilge søknaden. Han får 5000 kroner i støtte fra kommunen, mot at han til gjengjeld opptrer på et par arrangement i regi Den kulturelle spaserstokken i Meldal.

Hoel har i søknaden opplyst om at CD-en vil inneholde både nye og gamle låter, og håpet hans er et produkt som fenger alle aldersgrupper.

- Populær artist

Hoel har lang fartstid som trubadur rundt omkring på sykehjem, pensjonistforeninger, bursdager, hoteller, offentlige fester og dansefestivaler.

CD-en det søkes støtte til er allerede produsert, og det er laget et opplag på 500. Hoel søkte ikke om et spesifikt beløp.

Saksbehandleren i kommunen skriver: «Erik Hoel er en populær artist på arrangementer rundt omkring både i nærmiljøet, utabygdes og utenlands, og her har han sikkert en tilhørerskare som vil sette stor pris på å få kjøpe en CD med hans innspillinger av kjente og kjære låter».

«Balsam for sjela»

Det vises til at Meldal kommune tidligere har støttet Barbed Wire og Sturla Eide med innspilling av CD-er, og at det derfor innstilles positivt også på å gi støtte til Hoel.

I kommunens saksframlegg er det alltid et punkt nederst som heter «Konsekvenser for folkehelse og miljø», hvor saksbehandler denne gangen har skrevet følgende: Sang og musikk er balsam for sjela.