Nesten hundre kulturskoleelever skal i aksjon under torsdagens forestilling i Orkdal kulturhus. Da er det klart for den årlige forestillinga i regi Orkdal kulturskole.

Mandag flyttet hele kulturskolen inn i kulturhuset for å forberede seg.

Foruten to skoleforestillinger, blir det ei åpen forestilling torsdag kveld, og Brit Ellen Lervik Angelsen i Orkdal kulturskole oppfordrer folk til å skaffe seg billett på forhånd.

- I fjor var det helt fullt, så det er lurt å være tidlig ute. Dette er godt besøkte forestillinger, sier Angelsen.

Resirkulert kultur

Gjenbruk er tittel for årets forestilling.

- Det er jo litt i tiden, dette med redesign og resirkulering. Kulturskolen har hatt slike forestillinger i mange år, og vi har sett oss tilbake og har plukket fram gamle nummer og innslag, forteller Angelsen som lover masse musikk, dans og kunst med utøver fra seks år og opp mot 20.

Stort for elevene

Brit Ellen Lervik Angelsen har arbeidet i kulturskolen i Orkdal i 15 år, og har vært vitne til ei positiv utvikling.

- Vi har vokst jevnt og trutt, og har blant annet fått flere nye fag. Ungene har stadig flere tilbud, så vi har mange å konkurrere med. Vi må derfor ta godt vare på dem vi har, og da er det artig å kunne arrangere noe som dette. For elevene våre er det stort å få stå på en ordentlig scene med lyd og lys, der alt er proft.

Odin Skaugen , Aleksander Logan og Kevin Weiby er blant dem som skal i ilden under forestillinga Gjenbruk. Foto: Truls Lereggen