Stipendordningen Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og hvert år deles det ut 100 stipender på 10 000 kroner hver, til sammen én million kroner.

Målet med Drømmestipendet er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge, og det er kommunene selv som nominerer kandidater innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst eller annet.

Spiller i korps

Meldal kommune har allerede nominert sin kandidat, som i år er Mari Røttereng. Mari er 16 år gammel, spiller kornett og trompet, og startet i høst på musikklinja ved Orkdal vgs. 16-åringen begynte å spille kornett da hun var åtte år gammel, spiller i Meldal skolekorps og Løkken musikkorps, og har mange år bak seg som elev ved Meldal kulturskole.

Drømmen er å bli orkestermusiker, med fast jobb i Trondheim symfoniorkester. Da må flere delmål først realiseres. Først og fremst håper den unge musikeren å få mulighet til å kjøpe sin egen trompet, en Bach Stradivarius, og et Drømmestipend vil kunne være til god hjelp på veien.

Forfatterspire

Hemne har også nominert en kandidat til Drømmestipendet. Det er Julie Lefstad (snart 14) som drømmer om å bli forfatter.

– På skolen liker jeg skriveøktene best. Allerede i 5. klassen tenkte jeg at jeg ville bli forfatter. Når jeg skriver kommer jeg inn i en annen verden. En verden der jeg selv er hovedpersonen. Det er jeg som bestemmer hva som skal skje, skriver hun om seg selv på Drømmestipendets nettsider.

Julie har planer om å studere norsk og litteraturvitenskap, og kanskje ta forfatterstudiet.

– Hvis jeg skulle være så heldig å få et Drømmestipend ønsker jeg å delta på et skrivekurs og kanskje også på en litteraturfestival, skriver hun.

Trives med penn og tusj

Rindal kommune har nominert Mali Evjen (15) til Drømmestipendet. Hun har tegning og maling som sin største interesse, og bestemte seg i 7. klasse for at det var dette hun ville holde på med resten av livet. I fem år har hun vært elev på visuelle kunstfag ved kulturskolen.

– Drømmen min er egentlig at hobbyen min blir jobben min, sier hun om seg selv.

Vil dirigere

Eirik Teigseth Morken (18) er også nominert til Drømmestipendet 2015. Han er bosatt i Malvik, men har også sterk tilknytning til Orkdal.

18-åringen er saxofonist, komponist og dirigent.

– På grunn av min svært musikalske familie, ble det mer som en selvfølge at jeg skulle begynne med musikk. Jeg begynte å spille saxofon som 7-åring, skriver han om seg selv, og forteller at drømmen er å bli orkesterdirigent.

– Å vinne drømmestipendet vil for meg være en enorm anerkjennelse for alt det arbeidet jeg har lagt i musikken oppgjennom årene, og en enda større motivasjon for videre arbeid, skriver Eirik på nettsidene til Drømmestipendet.