Cirkus Arnardo på Orkanger.

For da Cirkus Arnardo besøkte Orkanger denne uka, var det uten eksotiske elefanter. Men akrobatene er fortsatt på topp, og de lokale stjernene er alltid et sikkerstikk. Først når sirkuset har vært i «byen», kan sommeren begynne. Denne sommeren er det kun Cirkus Arnardo som er på veien, da Sirkus Merano har varslet en pause denne sommeren.

Hester og hunder

For mange er ikke sirkus det samme uten dyr. Samtidig er det noe vi må forholde oss til og akseptere av hensyn til dyrenes vel og ve. Fra 2015 er det sagt at elefanter ikke hører hjemme i norske sirkus. Derimot imponerer de veldresserte hundene og hestene med sine velvillige oppvisninger. Det var også greit å se at hesten som fikk en spiss stein i hoven under sin opptreden, fikk avkortet nummeret sitt. Det vitner om at dyrenes helse blir tatt på alvor.

Nervepirrende

Ifølge sirkussjef Are Arnardo kommer Cirkus Arnardo til å ha lamaer og kameler med i kommende forestillinger da de er regnet som husdyr. Han har derimot full aksept for at elefanter er sirkushistorie.

Dette til tross, er det mange gode sirkusøyeblikk med gode, gamle Cirkus Arnardo. Akrobatene er på høyt nivå, og det er mildt sagt nervepirrende å følge akrobatene fra Bulgaria som svever høyt og lavt i manesjen uten sikkerhetsnett. Imponerende og flott og noe som treffer både store og små.

Sirkusets egenart

Ellers er det alltid morsomt med akrobatiske klovner som faller og slår seg med eleganse og overbevisning. Det er noe av sirkusets egenart.

Litt nifst er det likevel med de tre guttene fra Kenya som blant annet utfordrer ilden og er flammeslukere. Selv om mange små får lyst til å dra hjem for å trene på sirkuskunster, håper vi de ikke prøver seg på flammesluking og lek med ild hjemme.

Flørting med publikum

Det hører kun til i det mirakuløse sirkuslivet.

Selv om elefantene er borte, er sirkuset en eventyrlig opplevelse der mennesker utfordrer kreftene i egen kropp. Det er tryllekunst, klovnekunst, akrobatikk, og flørting med publikum. Det er dyr, musikk og applaus. Det er sommer, spenning og eventyr. Nå kan sommeren starte.