– Nei guri, nå ble jeg veldig overrasket. Det hadde jeg ikke trodd, siden det var så mange gode kandidater med, sa Anne Sandstad da ST ringe for å fortelle at det var hun som fikk flest stemmer.

Sandstad er damen som har en oppredd seng i hagen, sengtrekket syr hun selv av voksduker. Hun har to mannebein hengende fra en blomsterpotte på en benk, og mange andre kreative og humoristiske innslag i hagen.

– Jeg har ikke en perfekt hage, flere av de andre finalistene har det. Men min hage er litt humoristisk, kanskje det er derfor jeg fikk så mange stemmer, sier Sandstad.

Flotte hager

I hele sommer har ST presentert vakre, kreative og velstelte uterom. Det har kommet inn mange tips på utrolig flotte hager. Vi er imponerte og overrasket over hva folk er i stand til å skape på korte sommere i værhardt klima. Alle de vi har presentert, og mange av dem vi ikke rakk å presentere, er hagekunstnere.

Juryen valgte ut seks finalister som leserne kunne stemme på. Avstemmingen ble avsluttet forrige lørdag, og resultatet viste en klar vinner. Hagen til Anne Sandstad stakk av med hele 53 prosent av stemmene.

Kjempeglad

– Det er jo ekstra artig at jeg fikk så mange av stemmene. Nå ble jeg virkelig kjempeglad. Jeg må si tusen takk til alle som stemte på meg, det er jo de som har gjort det slik at jeg vant, sier Sandstad.

Premien er et gavekort på 5000 kroner, og Sandstad vet i hvert fall en ting hun skal bruke de på.

– Det er så mange som har vann i hagene sine nå, det har ikke jeg. Så da tenkte jeg at premien kan brukes på å lage en dam eller noe lignende, sier hun.

Her kan du lese mer om vinneren.

Finalekandidatene var som følger:

1. Morten og Mildrid Solem

2. Oddrun Pettersen

3. Anne Sandstad

4. Inger Gjøås

5. Dagrun Meland

6. Tove Kvernvik og Arild Herigstad

Her kan du lese om flere av uterommene:

Balkonghygge

Avslappende hage

1000 forskjellige potteblomster

Paradis for folk og dyr

En skikkelig utstuggu

Småhus til flere formål

En hage - mange rom

Oase i trafikkøy

Nabolagets omsorgsbolig

Trivsel i uterommet

Godt rom på liten plass