Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 17 grader og flau vind i formiddag, lettskyet og svak i ettermiddag, og 19 i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet hele dagen. 16 grader og flau vind natt og morgen, 14 og vindstille på formiddagen, 18 og svak på ettermiddagen, og 21 på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 18 grader og flau vind natt og morgen, 15 og vindstille på formiddagen, 21 og svak på ettermiddagen, og skyet, 22 og flau på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet, 18 grader og flau vind natt og morgen, regn og 17 på formiddagen, 20 og svak på ettermiddagen, og skyet og 18 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 5 til 3 grader varmere i dag, 4 til 1 grader varmere lørdag, 1 til 3 grader varmere søndag, og 1 grad kaldere til 3 varmere mandag.

I Rindal meldes det om 3 til 7 grader varmere i dag, 3 til 8 grader varmere og flau vind til lett bris lørdag, 2 til 7 grader varmere og flau til svak vind søndag, og 1 grad kaldere til 2 varmere og flau vind mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet hele dagen, 8 til 4 grader varmere og flau vind til lett bris i dag, lettskyet til torden, 1 grad kaldere til 6 varmere og flau til svak vind lørdag, lettskyet, 2 til 3 grader kaldere og flau til svak vind søndag, og 3 grader kaldere til 3 varmere mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 grad kaldere til 1 varmere og flau vind lørdag, 2 grader varmere og flau vind søndag, og lettskyet til skyet, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader varmere i dag, 1 grad kaldere til 3 varmere og flau til svak vind lørdag, 1 grad kaldere til 3 varmere søndag, og skyet og 1 grad kaldere til 1 varmere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 til 1 grader varmere i dag, 3 til 1 grader varmere og flau til svak vind lørdag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau vind søndag, og lettskyet til skyet, 1 til 3 grader varmere og flau vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om lettskyet, 1 grad varmere og flau vind i dag, vindstille til flau vind lørdag, 1 til 2 grader varmere og flau vind søndag, og 1 grad kaldere til 2 varmere mandag

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et av mine absolutt favoritt-band. Jeg har omtalt dem før, og jeg gjør det igjen med glede. Dette bandet er rett under The Beatles når det kommer til musikk jeg elsker, og det er så nærme at det nesten er delt førsteplass. De av dere som kjenner meg og musikken jeg hører på (eventuelt kan last.fm-profilen min på rams), vet selvfølgelig hva jeg snakker om, men for de uinnvidde, skal det altså handle om Pink Floyd. Jeg tar for meg deres hittil siste, men «snart» nest siste, album, nemlig «The Division Bell» fra 1994. Et strålende album, med mange fabelaktige sanger på.

«What Do You Want From Me» er spor nummer to på plata, og er skrevet av David Gilmour og Polly Samson. Den kan karakteriseres som en saktegående, men rocka ballade, men et par herlige keyboard- og gitarsoloer. Sangen kan tolkes til å handle om en krangel han hadde med sin kjære (Polly), eller mer bokstavelig talt med Roger Waters eller fansen. Linjer som «Should I sing until I can't sing anymore / Play these strings 'til my fingers are raw» og «You're so hard to please / What do you want from me» er med og bygger opp denne tolkningen. Linja «You can drift, you can dream, even walk on water» er en sarkastisk metafor for «mirakelet» hvor Jesus i følge den kristne bibelen gikk på vannet.

«Marooned» er min favorittsang på albumet, og en generelt sterk og vakker sang. Jeg kan ikke kjøre tilbake til Orkdal over Dovrefjell (når man har passert Dovregubbens hall og det begynner å gå nedover mot Hjerkinn og Oppdal) på kvelden / natten uten å sette på denne låta og bare være helt stille og nyte det. For best effekt, gjør det mens det skumrer og man begynner å ane stjernene der oppe i mørket. Bare stoppe bilen, gå ut og lene seg mot bilen og nyte det hele. Første gang jeg opplevde det, lå jeg nesten på panseret og røyka og følte meg i ett med kosmos, men i disse dager skyr jeg Big Tobacco og holder meg til damp i stedet. Uansett, hele greia er fantastisk. «Marooned» betyr for øvrig at du sitter fast i «gokk», du kan ikke komme deg noen steder, som når man er skipbrudden på en øde øy, eller har motorstopp i Bumfuck, Nowhere.

«A Great Day for Freedom» er det femte sporet, og het egentlig «In Shades of Grey», og tar for seg Berlinmurens fall og skuffelsen som fulgte. Mange velger likevel å tolke den til å handle om forholdet mellom Gilmour og Roger Waters, ved å tolke «Great Day for Freedom» som den dagen Waters forlot bandet, og gav de resterende bandmedlemmene frihet til å velge de fremtidige retningene for seg selv og bandet.

«Wearing the Inside Out» er det sjette sporet, skrevet av Anthony Moore, og med vokal av Gilmour og Richard Wright, samt Dick Parry på en herlig tenorsaksofon. Sangen gir meg rett og slett gåsehud og kuldegys ned ryggen. Jeg kjenner et glis bre seg, øynene ruller bakover og det er «full on eargasm». Sangen beskriver en følelse, en følelse som ikke er så lett å beskrive om du ikke har følt den, men har du vært der, vet du nøyaktig hvordan det er. Ellers kan vi si den handler om isolasjon, og kampen introverte mennesker kan møte i hverdagen.

«Coming Back to Life» følger på som spor åtte, og handler om Gilmours kone, tidligere nevnte Polly Samson. Linja «This dangerous, but irresistible pastime» beskriver ifg. Gilmour seksuelt samkvem og forplantning. Som ellers på dette albumet, er også denne sangen fylt med sensuelle gitarsoloer, så vakre og appellerende at jeg kjenner at det rører seg ved kjødet mitt.

«Keep Talking» er spor ni, og sampler professor Stephen Hawkings elektroniske stemme, tatt fra en reklame for BT Group, en britisk, multinasjonal telekommunikasjonstjeneste. Sangen handler om den manglende kommunikasjonen blant folk. Dialogen inni der er fantastisk og jeg føler «det» langt inn i ryggmargen. «Why won’t you talk to me / I feel like I’m drowning», i tillegg kommer bruken av TalkBox rett etterpå, og svarer på samme måte, men samtidig på en bedre måte – uten ord. Rett og slett forførende. Jeg vil gifte meg med «Keep Talking» og føde sangens barn.

«High Hopes» er det siste sporet på plata, og ble covret av Nightwish i 2005, og selv om de gjør en helt grei versjon, blir det som å sammenligne kvarker med VY Canis Majoris, den største stjerna i det kjente universet. Sangen kan tolkes til å ha mange betydninger, som for eksempel det å vokse opp og savne barndommen og det du har tapt i løpet av årene, og ikke føle deg helt til rette med hvor du er. Når man er ung er alt så enkelt og morsomt, men når du blir større, endres alt. Når du blir virkelig gammel, har du ikke mye å se frem til, kanskje bortsett fra døden. På slutten kan man for øvrig høre Gilmours sønn, Charlie, legge på røret når manageren til Pink Floyd, Steve O’Rourke, ringer.

Spillelister

Wimp

Spotify