- Dette er skikkelig artig. Akkurat nå leder vi i avstemminga, så vi må ha slått igjennom med ett eller annet, sier Marcus Helgemo som jobber som smed og guide på Rørosmuseet.

Rockesønn

Tore André Helgemo er et velkjent navn i trøndersk rockeverden. Det er også datteren Celine Helgemo. Da er det kanskje færre som har hørt om rockeren Marcus Helgemo. Men også han er en ekte rocker som synger i bandet Trigger Warning og tar solojobber for Røros sangforening som han synger i. Han har også i noen år gjort seg bemerket i musikkspillet Elden på Røros.

Og nå er han altså sammen med pappa Tore André bare en hårsbredd fra å bli kåret til landets råeste rockestemme.

Mamma er manager

Ifølge Marcus var det mamma Britt Helgemo som fant konkurransen på nettet og oppmuntret ektemann og sønn til å melde seg på.

- Mamma er manager for hele familien, ler Marcus som fikk det travelt med å dra fra Røros til Orkdal for å gjøre et opptak dagen før påmeldingsfristen gikk ut.

- Vi hadde det travelt, men vi la mye i det, sier han.

Fem finalister

Konkurransen om hvem som er landets råeste rockevokalist arrangeres av Norsk Tipping i samarbeid med musikkmagasinet Rockman, hardrock-bandet Black Debbath og rockefestivalen i Halden, Tons of Rock. De har brukt perioden 18. til 29. mai på å jakte etter Norges råeste rockevokalist, og er altså kommet fram til fem finalister.

Konkurransen har, ifølge musikkmagasinet Rockman skapt enormt engasjement da de har mottatt et stort antall spennende og talentfulle bidrag. Blant de fem finalistene skal publikum stemme på sin favoritt. Vinneren får gå på scenen sammen med Black Debbath på avslutningen av Tons of Rock 22. juni med låta «Mongo Norway». I tillegg får vinneren 10.000 kroner i stipend fra Norsk Tipping.

De fem finalistene er Jørgen Bergersen, Vidar Helander, Linn Achre Tveit, Martin Skage Bakken, og altså Tore André og Marcus Helgemo fra Orkdal.

Avstemmingen er på rockman.nettavisen.no. Avstemmingen skjer fram til 6. juni, og vinneren bli annonsert 8. juni.

Marcus Helgemo deltar i konkurransen om landets råeste rockestemme sammen med faren Tore André Helgemo. Foto: Privat