16. oktober slipper Astrid Smeplass (17) sin nye singel  som har fått tittelen "2AM", og hun betegner selv låta som kul og annerledes.

- Det er ikke gitar-jenta fra «Idol» som folk kan forvente. Det blir veldig kult og annerledes. Jeg er veldig spent på hvordan folk reagerer.Jeg liker å gjøre det omvendte av det folk forventer, og kanskje ønsker, sier hun til VG.

Ifølge VG har Rennebu-jenta forlatt heimbygda til fordel for Oslo for å jobbe med musikken, og hun har skiftet plateselskap. Den videre satsinga skjer i regi av Universal.

– Astrid er noe så sjeldent som et tvers igjennom rått musikalsk naturtalent. Hun har utsøkt smak, er smart og vet hva hun vil. Hun skriver låter og fremfører dem på en måte som skjærer igjennom og treffer direkte der musikk skal treffe – hjertet. Vi har god tid og skal bygge et solid og varig fundament, sier annsvarlig for norsk musikk og nordisk samarbeid i Universal Music, Bjørn Rogstad til VG. Han er ikke i tvil:

– Astrid kommer til å slå igjennom – før eller senere. Det er jeg helt trygg på.

I tillegg til å ha signert med Universal Music, har 17-åringen også signert en låtskriverkontrakt med Sony/ATV som en av de yngste låtskriverne de har.

Astrid Smeplass fra Rennebu kom på femteplass i fjorårets Idol-konkurranse, og var en av de store favorittene, både hos publikum og blant dommerne.