Årets potetavling har knapt kommet i jorda og det er en stund til vi får nypoteter, som er best å bruke med minst mulig tilberedning.

En perfekt måte å bruke opp gammelpotetene på, er å gjøre som i dagens oppskrift. Lag en grønnsakgryte, eller en ren potetgryte. Den tåler både koking og litt røffe smaker. Potetgryta er med asiatiskinspirerte smaker, og egner seg like godt som en egen middagsrett, som en siderett til grillfesten.

For fire personer

2 ss rapsolje

3 rødløk, finhakket

500 g skrelte poteter, i terninger

1 ss rød thai curry paste

2 ts fersk ingefær, revet

1 boks kokosmelk

1 dl vann, eller grønnsakkraft

1 rød chili, finhakket

1 liten pakke linser

Saften av 1 lime

1 dl frisk koriander, hakket

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en gryte.

  • Fres løken og tilsett potetbitene. Stek et par minutt.

  • Ha i curry paste, ingefær, kokosmelk, vann/kraft, og chili.

  • Rør rundt og kok opp. La koke til potetene begynner å bli møre. Cirka 8–10 minutt.

  • Skyll linsene godt. Tilsett linser og strimler av paprika de siste kokeminuttene.

  • Smak til med limesaft og ev. soyasaus for ekstra salt.

  • Ha i mer væske om gryta blir for tykk.

  • Serveres med finhakket koriander og båter av lime.