Dette er tredje gang rockebandet spiller på det tradisjonsrike arrangementet, som i år arrangeres i Orklahallen lørdag 3. oktober. Barbed Wire planlegger å kapre verden med sin kommende plate. Og det hele starter altså på Oktoberrock.

Gitarist Atle Steigedal gleder seg.

– Dette blir fett, helt garantert. Oktoberrock har alltid vært et bra arrangement. Ferden mot verdensherredømme starter i Orklahallen, sier han.

– Musikk best live

Han mener Oktoberrock i år har «litt av en plakat» og gleder seg ekstra mye til å spille med Slade, et band han er oppvokst med.

– Slade ble mye spilt hjemme, når jeg var yngre. Storhetstida deres er kanskje over nå, men det spilles fortsatt gamle Slade-låter på radioen daglig. Det blir kult å spille med dem, sier Steigedal.

Ny plate

Siden sist bandet spilte i Orkdal, har de fått ny vokalist i Rolf Bakken. Bandet er også godt i gang med ei ny plate, og lover å spille nye låter på Oktoberrock.

– Flere av låtene er ferdige, og vi har allerede spilt noen av dem live, sier Steigedal.

Han beskriver musikken på den nye plata som mer dynamisk og radiovennlig.

Gjort seg bemerket

– Musikken har kanskje et kommersielt preg som folk flest kan like. Det nye materialet er mer gjennomtenkt enn tidligere, sier gitaristen og påpeker at bandet fortsatt lager musikk som de kan stå for.

Oktoberrock Olav Berg er storfornøyd med bookingen.

– Barbed Wire har lang fartstid på rockescenen, og er ett av de lokale bandene som har gjort seg bemerket over hele landet, og også utenfor Norges grenser., sier han.