Når du leser dette, er du nok godt i gang med forberedelsene til kveldens julemat. Dagens «stalltips» til julematen er å la maten få den tiden den trenger, slik at den blir best mulig. Stresset mat og stresset kokk er en dårlig kombinasjon.
Dagens tips er til julefrokosten, enten i morgen eller senere i jula. Det er en fin måte å bruke opp rester på. Stek sprø vafler av butterdeig, lag en rødkålsalat, og server dette sammen med kjøttpålegg eller kjøttrester fra julaften.
PS: Sprø butterdeigsvafler passer også fint med en blanding av lunt bacon, sennep, og kalde rester lutefisk på.
Du trenger
4 stk. frosne butterdeigsplater, eller hvis du vil – lag butterdeigen selv
1 dl seterrømme
1 dl rødkål
½ rødløk, finhakket
Sylte, lammerull, ribbe, pinnekjøttrester, eller annet kjøttpålegg
Litt nyklipt, fersk timian om du har
Slik gjør du det
Tin butterdeigen. Del platene i to deler og kjevle de ut til størrelsen på vaffeljernet.
Stek butterdeigssleivene på middels varme i vaffeljernet i 2 til 3 minutt til de er sprø.
Pisk rømmen til den er luftig, bland inn rødkål (husk å sile av safta), rødløk, og timian.
Legg en klatt med rødkålsalaten på vaflene sammen med en skive kjøttpålegg.