En overføring av vann fra Toråa til kraftverk i Ljøsåa kan gi betydelige inntekter for kommunen og grunneiere.

Rindal kommune gir samtykke til at NVE kan fremme et prosjekt med overføring av vann fra Toråa til kraftverk i Hemne, slik at alle sider ved tiltaket bli utredet før det blir avgjort om utbygginga kan gjennomføres. Et liknende prosjekt fikk i si tid lokal motstand i Rindal.

Melan Invest AS og Clemens Kraft AS samarbeider om ei mulig utbygging av Ljøsåa i Hemne med overføring av vatn fra Toråa i Rindal.

Prosjektet går ut på å overføre 18,7 km2 av nedbørfeltet til Toråa via en fire km lang overføringstunnel, med inntak øst i Fossdalen. Overføringa vil gi økt produksjon i Søa kraftverk. Mesteparten av krafta vil bli produsert der, men det er også planer om to mindre stasjoner lengre oppe i vassdraget.

Overføringa av Toråa har et potensial på omtrent 30 GWh per år. Utbyggerne mener at tiltaket medfører svært små inngrep i Fossdalen.

Grunneieravtaler er ikke på plass, og prosjektet kan ha uheldige miljøvirkninger. Men utbygginga gir et betydelig inntektspotensiale både for grunneierne og kommunen.