Han snakket om at det ikke bare er de unge som er framtida, men at de eldre også skal leve resten av sitt liv i framtida.

Det var ett av budskapene fra Hilstad på Eldres dag. Dagen ble markert i Idrettsbygget på Løkken onsdag, med middag, dessert, kaffe og ikke minst kulturelt påfyll.

– Dette er et bra tiltak. Vi treffer kjentfolk og kommer oss ut, sier Berit Sørløkk.

Hun sitter ved siden av Olga Mjøen og spiser sodd. De to damene roser tiltaket, og synes det er trivelig at det skjer ting for deres generasjon i Meldal.

– Jeg er med på seniordansen, så jeg synes det er mye å være med på her, sier Sørløkk.

Mjøen, som har vonde hofter og føtter, sier hun savner en trening hun klarer å være med på. Hun foreslår sittedans.

– Del kunnskap

Forsamlingen har akkurat hørt ordfører Are Hilstad tale om at eldre er en ressurs i samfunnet.

– Jeg liker ikke ordet «eldrebølgen» som en betegnelse på et problem eller en utfordring. Dere eldre er ressurser, og det er ikke et problem at vi får flere ressurser, sa Hilstad.

Han snakket om viktigheten av å ha fortida med seg når man skal forme framtida, og at de unge kommer til kort på dette punktet. Bønna hans til de eldre var:

– Del av kunnskapen og erfaringene deres til barn, barnebarn, nabolag og folk dere omgås. De kan høste av deres kunnskap og erfaringer, sa han.

Realisere drømmer

– Ungdommen er framtida, men det er også dere eldre! Man går i en felle ved å vurdere seg ut fra hva en har vært og hva en har gjort. Også dere som har levd ei stund må tenke på hva dere kan gjøre nå, hvilke drømmer dere kan realisere og hva dere kan være for dere selv og andre, sa Hilstad, og siterte Mark Twain: «Vi bør alle være opptatt av framtida, for det er der vi skal tilbringe resten av vårt liv».

Reiseskildring

Eling Hove, leder i Eldrerådet i Meldal, åpnet arrangementet med å sette dagen i et internasjonalt perspektiv.

– Det er ikke alle som kan feire eldredagen, folk lever under krig og tortur. Men her vi vårt lille hjørne av verden kan vi det, sa han, og leste et dikt han hadde skrevet.

Helen Nergård kom fra Rindal for å vise bilder og fortelle fra en av sine reiser. Hun hadde valgt en bildeserie fra Israel, og fortalte om opplevelser derfra.

Etter soddet vanket det sviskegrøt til dessert, og et bord med gevinster fikk føtter å gå på i åresalget. Kjell Asbøll sørget for musikk til allsangen.