En mann i 20-åra bosatt i STs nedslagsfelt, er dømt til to års fengsel for seksuell omgang med et lite barn. Ett år gjøres betinget.

Truet med TV-nekt

Bakgrunnen er gjentatte overgrep mot ei jente som var ca 4,5 år da de straffbare handlingene startet høsten 2012 og pågikk ca i to år. Handlingene omfatter ikke samleie, men sidestilles i lovens forstand med samleie.

Retten legger i dommen vekt på handlingenes grovhet og at det er skjedd gjentatte ganger. Ut fra vitneforklaringer og fornærmedes forklaringer, finner retten det bevist utenfor enhver rimelig tvil, at mannen skal ha forgrepet seg på jenta fem ganger.

Jenta er ikke blitt utsatt for fysisk tvang til å oppfylle mannens ønsker, men i ett tilfelle skal han ifølge dommen har sagt at hun aldri mer får se på TV hvis hun ikke gjorde som han sa.

100 000 i erstatning

Overgrepene skal ha skjedd blant annet både i en garasjebod og på tiltaltes soverom. Mannen har erkjent seg skyldig, men tok i retten forbehold om anførselen «gjentatte ganger».

Mannen har en lettere psykisk utviklingshemming som gjør at ett år av den to år lange fengselsstraffen gjøres betinget. Han er også dømt til å betale 100 000 kroner i oppreisning til jenta.