Allerede på fredag skal Saga Trollheimen Hotell ha fått melding om at det kunne komme en buss med flyktninger i helga. Ifølge nettstedet Trollheimsporten.no har Morten og Randi Gåsvand ved hotellet brukt helga til å legge til rette for å ta imot folk, og gjort avtaler med personale som kan stille opp på kort varsel.

Hotelleier Morten Gåsvand forteller til nettstedet at det virket som situasjonen var svært akutt før helga, men det har likevel ikke kommet noen flyktninger til Rindal enda.

Til ST understreker Gåsvand at det er snakk om en tidsbegrenset innkvartering.

– UDI har signalisert til oss at dette dreier seg om en nødinnkvartering av flyktninger, kun for kortere tid. Vi har fått signaler om at det kan dreie seg om en periode på mellom 14 dager og to måneder, sier Gåsvand.

For ham er det snakk om å bli med på den dugnaden som regjeringen nå oppfordrer til.

– Regjeringen har sagt rett ut at de trenger hjelp fra så mange som mulig for å lette situasjonen. De har rett og slett bedt oss om å åpne dørene for å hjelpe til, og da gjør vi det, sier Gåsvand.

ST har forespurt UDI om det er aktuelt å sende flyktninger til Rindal.

"Anbudsfristen gikk ut i går. UDI må sørge for at alle berørte kommuner er informert før vi kan gå ut med lista over tilbud", svarer presserådgiver Vibeke Schjem via email.

Rådmann i Rindal, Birgit Reisch, bekrefter at UDI skal ha hatt Saga Trollheimen som et alternativ helgen som var. Hun hadde kontakt med UDI på mandag.

- Foreløpig har jeg fått beskjed om at hvis det blir aktuelt, så vil de ringe meg, sier Reisch.