Fredag kveld 6. november skulle Snillfjord frivilligsentral arrangere konsert på Café Nasrat på Krokstadøra med Ørnulf Holthe som trekkplaster. Han er kjent fra bandet Gluntan.

– Gjestene strømmet til fra rundt om i Snillfjord, men også fra Orkdal, Hitra og Trondheim fikk vi besøk. Mange av disse kom tidlig og koste seg med en deilig middag på caféen før konserten, forteller Irene M. Berdal, daglig leder i frivilligsentralen

Men en halvtime før konserten med Holthe skulle starte, dukket Gluntan-profilen opp med følgene budskap: Han hadde blitt syk, og hadde ikke stemme til å synge for gjestene. Så dro han hjem. Tilbake satt 50 gjester og ingen musiker.

– I en slik situasjon er gode råd dyre, sier Berdal, som hev seg på telefonen for å finne en løsning.

Én av gjestene, Leidulf Hafsmo, bidro med et par vitser og historier under ventetiden. Og de frammøtte fikk i tillegg bryne seg på en liten quiz mens de ventet.

Og etter litt venting kom løsningen inn døra: Ordfører John Lernes (Ap) med trekkspill og Per Wærdahl med gitar.

– De slapp det de hadde i hendene og kom kjørende til Krokstadøra for å underholde våre gjester. Det ble flott musikk og sang, gjestene storkoste seg og var godt fornøyde med «kriseløsninga», og det ble til og med litt dans. Kvelden ble slettes ikke som planlagt, men alt i alt ble det en stor suksess, fastslår Berdal.

John Lernes sier følgende om kvelden: – Gitaristen jeg bruker å spille med var i fjøset og hadde ikke tid. Da ringte jeg Per Wærdahl i Ytre Snillfjord. Vi har spilt sammen tidligere et par ganger, sist for fem-seks år siden.

– Dere rakk ikke å øve så mye før underholdninga startet?

– Nei, men det går da som oftest bra likevel, humrer Lernes.

– Hvordan var det å erstatte Gluntan-stjerna Ørnulf Holthe?

– Mens vi var på tur innover, rakk Berdal å dempe forventningene til publikum, ler han.

– Så dere fikk ikke kalde føtter?

– Nei, man må være som man er. Noe annet går ikke, svarer han.

«John Lernes’ orkester» spilte hovedsakelig litt gammeldans og noen svensktopper.

– Det ble lite musikk fra 80-tallet og oppover, ja, forteller ordføreren, som tidligere tok enkelte spilleoppdrag i nærmiljøet.

– Og folket ble fornøyd?

– Ja, jeg tror da det, sier han.

– I slike stunder er jeg utrolig stolt av å være snillfjording. Jeg er stolt av disse flotte menneskene som stiller opp uten å mukke når de får slike forespørsler sent på en fredagskveld. Og jeg er stolt av de flotte menneskene som var glade og fornøyde selv om kvelden ikke ble som planlagt, sier Berdal i frivilligsentralen.

– Jeg ønsker å sende en stor takk til alle som var med på å gjøre dette til en uforglemmelig kveld: Omid og Café Nasrat, alle våre flotte gjester, og ikke minst John Lernes og Per Wærdahl, avslutter hun.