– Åh, den var fin. Lekker! Kommentarene var mange langs scenekanten da genserne som var med i konkurransen om å bli den offisielle knykengenseren ble presentert fra under Orkdalsmessa. Vinnerbidraget ble levert av Eirin Jordet fra Orkanger.

I alt var det kommet inn ni forslag i konkurransen som Orkdalsmessa utlyste i samarbeid med garnbutikkene Tråsnella og Made By You. På forhånd var det utarbeidet et sett med konkurranseregler som deltakerne måtte forholde seg til. I tillegg var det bekjentgjort hvilke kriterier juryen ville vektlegge. Juryen besto for øvrig av Gro Rostad, Inger Lise Neraas, Kjersti L. Olsen og Magne Fossbakk.

Flotte bidrag

Etter at alle genserne var presentert av flotte modeller på messas catwalk, kunne Magne Fossbakk røpe at vinneren var Eirin Jordet fra Orkanger. Juryens begrunnelse var som følger:

Vinnergenseren er enkel og pen. Det er en klassisk skigenser i rene farger.

Den passer godt til både barn og voksne og til begge kjønn.

Juryen mener utførelsen oppfyller kriteriet om god form og utførelse. Modellen er lett å strikke.

For juryen var det viktig at mønsteret var oversiktlig og lett å forstå. Samtidig som vi mener mønsteret viser kreativitet og nytenkning. Genseren er inspirert av natur og idrettsglede.

Inspirasjon fra anlegget

Det var en svært fornøyd vinner som kunne motta en sjekk på kroner 10 000 for vinnerbidraget. Om genseren sier Eirin Jordet:

«Mønsteret viser bakkene, skogen og skisporene i Knyken. Skøytespor og slalåmspor er representert i tillegg til det klassiske skisporet. Legger du godviljen til kan du også se trappetrinn i sikksakkmønsteret. Opptrapping i hoppbakkene har blitt den nye folkesporten i Knyken, og er den som gir best utsikt».

Da gjenstår det bare å se hvor mange som etter hvert sikrer seg oppskriften og setter i gang med strikkingen. Kanskje vil genseren bli et hyppig innslag i skiløypene i vinter?