– Du vet, det er litt vemodig etter alle disse årene. Ellen Steinshaug tørker bort en liten tåre fra øyekroken idet hun overleverer en blomsterbukett til den nye driveren, Inger Amalie Trønnes.

– Hadde det ikke vært for at jeg kjenner etter min etterfølger så godt etter et langvarig kundeforhold, hadde det vært mye verre. Jeg vet at hun vil ta vare på butikken og alle de trofaste kundene. De har vært spente på hvem som skulle overta.

Gamle kjente

Inger Amalie Trønnes, som opprinnelig er fra Stokke i Vestfold, har bodd på Svorkmo siden 2002 og deler Steinshaugs interesse for garn og strikking.

– Min interesse startet for en del år siden da jeg skulle slutte å røyke. Da var det godt å ha noe å holde på med, ler hun. Jeg ble godt kjent med Ellen Steinshaug, kan du si. Vi har alltid hatt en god tone, og da jeg fikk høre at hun skulle slutte, begynte jeg seriøst å tenke på om dette kunne være noe for meg.

Hun ser på seg selv som en svært sosial person. Det sosiale vil også bli noe hun legger vekt på i butikken. Derfor har hun innredet et hjørne i lokalet med sofa, bord og stoler slik at alle som ønsker kan ta med seg strikketøy eller broderi og samles hos henne.

– Det vil bli mulighet for en kaffekopp og en god prat, mens man deler tips og ideer, sier Trønnes. Interessen for håndarbeid er absolutt voksende, også blant de yngre.

«Nye Grotten»

I tillegg til butikkdriften har Trønnes, som er utdannet hjelpepleier, en stillingsandel som nattevakt på Orkdal helsetun. Den lar seg kombinere med å drive butikk.

– Jeg har to døtre som skal trå til i butikken ved behov, forteller hun.

For å markere eierskiftet har Trønnes valgt å kalle butikken for «Nye Grotten», med undertittel «Amalies garn og interiør».

– Respekten for det Steinshaug har bygget opp er stor, og det var derfor helt naturlig å videreføre hovednavnet, sier Trønnes. Butikken er nærmest for en institusjon å regne på Fannrem, mener hun.

Hun vil fortsette med det samme varesortimentet, men selvsagt sette sitt eget preg på butikken.

– Dette kommer til å gå bra, sier Ellen Steinshaug. Trønnes har begge beina på jorda, og det må man ha når man skal drive butikk. Selv om konkurransen er stor, gjelder det å være optimistisk. Mange liker miljøet her, og setter pris på god service og hyggelig betjening. Det vil de fortsatt få, sier Steinshaug.

I tillegg til «Nye Grotten», er det frisørsalong, kiropraktortjeneste og en nyinnflyttet systue i lokalene - midt i Fannrem sentrum.