Fosshaugen velforening i Børsa vil ha på plass overordnet utbyggings- og vegplan før de kan gå med på et nytt boligfelt i forlengelse av Fjellhaugveien.

Velforeningen har i en høringsuttalelse til forslag til revidert reguleringsplan for området kommet med en rekke forslag til hvordan utbygger kan gå frem for å minske problemene for de som allerede bor i området.

Vil utrede konsekvenser

Det er det planlagte boligfeltet Øvre Fjellhaugveien som i lengre tid har skapt strid i nabolaget. Velforeningen understreker at de ikke er i mot en utbygging, men at de mener oppstart av feltet bør vente til kommunen har fått på plass en overordnet plan for veg og infrastruktur der alternativ vegforbindelse er utredet.

«I tillegg må konsekvensen av en fremtidig økt trafikk fra hele området regulert til boligformål bli utredet før bygging igangsettes», skriver leder Knut-Ivar Bakken på vegne av foreningen.

Vegen for smal

Velforeningen er særlig kritisk til at veien gjennom det etablerte boligfeltet også skal være tilførselsveg til det nye området. Ifølge Bakken skal det nå bo 60 barn under 12 år i boligfeltet, og velforeningen frykter for sikkerheten.

«Vi setter oss sterkt i mot at Fjellhaugveien tenkes benyttet som anleggsveg og fremtidig tilførselsveg til feltet. Dette begrunnes med at Fjellhaugvegen er smal og uten gang/sykkelveg», skriver Bakken.

Frykter lang byggetid

Velforeningen er også bekymret for at det skal kunne foregå byggevirksomhet i området over mange år, og foreslår at kommunen krever fremlagt en prosjekterings- og fremdriftsplan for utbygging av hele feltet for å unngå en utbyggingsperiode som strekker seg ut over en fastsatt tidsgrense.

«Kommunen har en policy som tillater utbygger å bygge ut et felt tomt for tomt, noe som tar lang tid. At feltet blir utbygd på denne måten er bekreftet av utbygger. Med bakgrunn i dette ser vi for oss byggeaktivitet med påfølgende trafikk og ulemper i årevis fremover», skriver Bakken og viser til Lauvstakken boligfelt der det skal ha blitt bygd en til to eneboliger i året.

«Der er det fremdeles 12 ubebygde tomter igjen etter fem års byggevirksomhet», skriver Bakken.