SNILLFJORD: Det er på Berg i Snillfjord det skjer. Det er helt klart Berg i Snillfjord som er verdens midtpunkt for levende, flyvende objekter – i klartekst fugler – og firbeinte på bakken.

Ørnefotosesong

Og mannen som alltid står i begivenhetenes sentrum og deler alle de fantastiske naturepisodene og -bildene med STs lesere – naturfotograf og naturelsker John Øystein Berg – tar oss her med inn i den prektige havørnas verden. Med fotoapparatet faststøpt i hendene har han levert disse inntrykkene.

– Dette er tiden for å fotografere ørner. Det er mye snø og vanskelig å finne mat, sier Berg, med eget atelier på myra like bortenfor sin egen bolig.

Terget

Forleden dag fikk han en telefon fra en kompis. Han kunne fortelle at han hadde funnet et åte. En stor, fin rev hadde blitt påkjørt og drept i trafikken.

– Dette er fint åte til ørnene, og er også godt synlig i snøen. Det tar som regel ikke lange tida før noen som er sultne kommer. Også kråker og ravner er ofte ikke langt unna, men skjæra er hyppig. Skjæra er en tøff art, den bryr seg lite om det er ørner og hauker på åte. Den kan også terge ørnene, med og dra i stjerten på ørna, forteller naturentusiasten Berg.

Bare et forsøk

På den måten er det også blitt en video, der ei skjære prøver seg mot langt tøffere motstand. Det ble med forsøket. I denne verdenen er ikke bare de gamle eldst, men også de største størst.