MELDAL: Torsdag ble avtalen som sikrer drift av Orkla Gjestebolig signert av styreleder i stiftelsen Orkla Gjestebolig, Odd Aune og styreleder i Sans AS, Stein Dyrseth.

Orkla Gjestebolig ble bygd av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916 som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk.

Viktige medspillere

Sans AS vil dermed drifte både Bergmannskroa og gjesteboligen samlet i den hensikt å øke omsetningen, samt å sikre eksisterende arbeidsplasser og skape nye.

– Vi er nå inne i en prosess der vi ser på utviklingspotensialet for begge, og hvilke produkter Sans skal tilby, sier Dyrseth i en pressemelding.

Med seg på laget har han flere aktører, men de viktigste er nok daglig leder Brit Berg og bestyrer ved gjesteboligen, Ingrid Skarstein.

– Begge har lang fartstid innen faget, og deres og de ansattes kompetanse er viktig å ivareta for oss samtidig som at det vil bli en intensiv endrings- og utviklingsperiode det kommende året. Jeg vil også trekke fram Ingunn Aspli i Moment Events, som en viktig samarbeidspartner. Hun har jobbet tett sammen med alle parter og er også med i arbeidsgruppen som skal planlegge veien videre, sier Dyrseth.

Verdensrekord

Sans har drevet Bergmannskroa siden Dyrseth tok over i juli 1999. Selskapet har hatt en sunn økonomisk utvikling siden da, og spesielt etter at kroa ble bygget ut og renovert i 2005.

– I 2006 ble kroa kåret til beste spisested langs veien, og samme år ble vi med i Guinnes’ rekordbok for å ha laget verdens største kjøttkake. Vi serverer fremdeles hjemmelagde kjøttkaker og god husmannskost, men har også fokus på andre matområder for å dekke totalbehovet, sier Dyrseth.

Rom og mat

Nå blir det fokus på kurs- og konferansemarkedet framover.

– Gjesteboligen er en helt unik arena for styremøter, kurs, jubileum og lignende. Vi må også få lov til å skryte av å ha eksklusive selskapslokaler. Totalt har vi nå 26 rom med 46 senger, i tillegg har Bergmannskroa åtte rom og en restaurant som er åpen hele året.

Gode opplevelser

Eierne Stein Dyrseth, Brit Berg, Øystein Kvåle og Anne Mette Steffenrem takker nå for tilliten.

– Vi lover å gi alt for å løfte Meldal videre i omdømmebyggingen og å levere gode opplevelser for kundene i framtidens Orkla Gjestebolig og Bergmannskroa, sier Stein Dyrseth i pressemeldingen.

Mer om saken i tirsdagens papirutgave/e-avis av ST.