14-åringen som utøvde vold mot ei jente i Orkdal 21. desember i fjor, har i avhør erkjent at det var han som gjorde det. Jenta som er offer i saken er bare seks år gammel.

14-åringen tok jenta med seg til et grustak som er skjermet for innsyn. Han skal da, ifølge egen forklaring, ha brukt hendene og slått jenta i hodet og ansiktet.

VOLDSUTSATT JENTE ER BARE SEKS ÅR

Jenta fikk flere hudskader og dype kutt. Hun ble påført brudd under en øyehule og et skallebeinsbrudd.

Politiadvokat Hans Vang sa til ST 25. januar at hun fortsatt sliter med hode- og nakkesmerter.

Etter behandling på St. Olavs hospital i Trondheim, ble hun utskrevet på lille julaften. Hun skal ikke få fysiske, varige mén.

Nå er den unge gutten, som er blitt 15 år, anmeldt for en ny kroppskrenkelse. Han skal ha angrepet ei kvinne i 20-åra inne på et dametoalett på ei turisthytte i Bymarka.

VOLDSSIKTET 14-ÅRING AVHØRES I DAG

– Dette skal ha skjedd sist fredag. Gutten skal ha gjort et forsøk på et kvelertak. Helt umotivert, sier Vang.

– Kjente 15-åringen og kvinnen hverandre fra før?

– Nei, svarer han.

Da kvinnen klarte å gjøre tilrop, avsluttet gutten angrepet. Kvinnen skal etterpå, overfor andre på hytta, ha pekt ut gutten som den som angrep henne.

– Hun anmeldte episoden på krimvakta fredag kveld. På mandag ble 15-åringen avhørt. Han nekter for alt. Også for at han har vært inne på dametoalettet, sier Vang.

Gutten ble etter episoden i Orkdal før jul flyttet til en barnevernsinstitusjon en annen plass i trøndelagsområdet. Det var i regi av denne institusjonen han nå var på tur i Bymarka.

– Ble kvinnen skadet?

– Nei, ikke fysiske skader, opplyser politiadvokaten.

Vang har løpende kontakt med institusjonen hvor gutten nå befinner seg.

– Jeg har understreket at de må ta dette på alvor, og at gutten ikke kan være ubevoktet et sekund, sier Vang.

Gutten var 14 år da han skadet jenta i Orkdal. Da var han for ung til å bli straffet. Angrepet han nå er anmeldt for, skjedde etter at han ble 15 år. Det betyr at han er over den kriminelle lavalder i Norge.