Ett år har gått med på utvikling av den nye linen, eller fiskesnøret som mange kanskje vil kalle det. Det er Leiv Birger Rædergård, Trond Syrstad og Bjørnar Skjevdal som står bak det nye produktet, som de mener er unikt.

– Vi har laget en line med den tynneste diameteren som noen sinne er lagd. Det er helt unikt, og det vil gjøre veldig mye med luftmotstanden, sier Skjevdal.

Tyngde er viktig

LTS har vært ledende i markedet på både stenger og liner til laksefiske. Nå skal de også erobre ørretfiskerne, ifølge Skjevdal.

– Vi skal være best på det meste, og på ørret har vi ikke været veldig gode. Nå har vi jobbet med utvikling i et års tid, og mener vi har fått til noe spesielt.

De nye linene som nå er utviklet, er beregnet for ørret i saltvann og ørret i fjellet. Enkelt forklart, så har utviklingen handlet om å finne riktig vekt på snøret.

– Det er ikke kastevekt på flua, derfor er utformingen på snøret viktig. Vi lager liner som har riktig vektfordeling. Bakerste ledd er nå 0,2 mm tykk, mens før var den gjerne 0,4 mm. Det høres ikke så mye ut, men det er en reduksjon på 50 prosent.

Ekstremt

For noen uker siden var Skjevdal og Syrstad i England, på fabrikken som produserer snørene. Da fikk de hele fabrikken for seg selv i tre dager.

– Vi reiste over med noen prototyper. Der lagde de to og to liner som vi tok med ut og kastet. Deretter justerte vi. Så fikk vi mye hjelp fra de på fabrikken, slik at vi nå står med et mer ekstremt produkt enn noe annet, sier Skjevdal.

LTS har et sterkt merkenavn i Norge, og med de nye snørene kan det åpne seg en hel verden.

– Vi skal ikke drømme oss bort, men markedet for ørretfiske er mye større på verdensbasis enn det laksefiske er. Vi er jo allerede inne i blant annet Sverige, England, Argentina og Canada.

Snart på markedet

Skjevdal beskriver snøret som utrolig viktig for en fisker.

– Fiskere kjøper en stang i ny og ne, men snøret må de skifte ganske ofte. Det blir som å smøre skiene, illustrerer han.

De første snørene er under produksjon, og den første forsendelsen kommer til Løkken i starten av mars.

– På Østlandet er fiske etter sjøørret veldig populært. Der er sesongen på trappene, og vi har vært flinke som kommer med utstyret til sesongstart, sier en fornøyd Skjevdal.