Oppdalordføreren kom også med blomsterhilsen, mens fastboende og hyttefolket kom med store smil.

Ny tidsregning

Den nye butikken starter på mange måter en ny tidsregning i fjellgrenda. Det forteller at grenda er verdt og satses på. Det mener i alle fall lokalpolitikerne som vedtok å bygge et nytt næringsbygg på Nerskogen.

På grunn av de mange hyttene og hytteturistene er det mye som tyder på at det er liv laga å starte næring på Nerskogen. Ikke minst har en større butikk vært lenge etterspurt. Når også lokalbefolkninga slår ring rundt nærbutikken, er sjansen for å lykkes, større.

Imponert

Butikken som åpnet fredag før palmesøndag, er en stor og flott Joker-butikk med tilhørende kafé. Det innebærer at butikken blir en møteplass i dobbel forstand.

Så er det også blitt jobbet hardt for å få butikken opp å gå til påske som er den store kjøpefesten på Nerskogen. Ordfører Ola Øie understreket også hvor viktig det er å ha mennesker som står på i små lokalsamfunn. I likhet med ordføreren var det mange som var imponert over butikkeier Toril Dullum Lund denne dagen.

– Uten Toril Dullum Lund i spissen, hadde dette aldri gått, ble det hevdet.

Dugnadsiver

Bygget har kommet opp i et forrykende tempo i løpet av vinteren. Når det gjelder offentlige bygg, blir det ofte forsinkelser. Det gjelder ikke næringsbygget på Nerskogen hvor folk har stilt opp på dugnad for å få alt på plass til påske. Det ble fortalt at dugnadsfolk og ansatte droppet både legetimer og pauser mellom arbeid og fjøs for å få varene på plass i hyllene til åpninga.