Torsdag ruller nok en trailer ut fra Orkanger i retning Estland med klær og utstyr fra folk i Rindal og Surnadal. Ekteparet Jensvold har i flere år fungert som en sentral for både bygdefolk og flere distrikter på Møre, og legger ned mye tid av fritiden sin på arbeidet med å samle inn klær og utstyr til barnehjem, sykehjem og enkeltmennesker i Estland.

– Vi har drevet på i mange år med forsendelse av klær, men vi har også vært over på besøk i Estland i mange år, og det er vel det som sitter igjen og gjør at vi holder på med denne klesfraktingen. Vi ser behovet og at det gjør godt for dem å få klær, sier Elsa Jensvold.

– Spesielt når skolen begynner er de glad for å få noen sekker, legger hun til.

Sammen med Ivar Dahle har ekteparet sørget for hjelp til estlendere i mange år. Og det er ikke bare klær som sendes.

– Det har blitt oversendt sykesenger, rullatorer, alt mulig sånt, og en del møbler. Men det er klær og sko, særlig sko som er viktig, sier Jensvold.

De prøver så godt de kan å oppfylle ønskene til de de har kontakt med, men noen ganger må selv de iherdige ildsjelene melde pass.

– Han Jan Sturla fikk vel spørsmål om en traktor en gang, som skulle opp i Sibir. Det ble litt vanskelig, sier Elsa Jensvold.

Se hele intervjuet med Elsa og Jan Sturla Jensvold i videoen over.

Flere saker fra Rindal: