Orkdalingen Frank Westberg ble lørdag utnevnt til Årets Ildsjel i travnorge. Utnevnelsen fant sted under banketten i forbindelse med Det Norske Travselskaps generalforsamling sist helg.

– Jeg ble faktisk litt rørt. Tusen takk til alle de som har vist meg æren, sa Westberg til den feststemte salen og lot litt av æren tilfalle det fantastiske miljøet på og rundt Orkdal Tråvpark.

– Dugnadsånden er gedigen, og det er stor aktivitet på banen hvor mellom 70 og 80 starthester er tilknyttet. Våre hester kjører inn mellom 3,5 og 5 millioner kroner i året. Nå som pensjonist har jeg kjøpt nok en hest som snart skal debutere, så hverdagen vil fortsatt bestå av trav, sa Westberg, som fikk overrakt utmerkelsen av avtroppende styreleder i DNT, Atle Larsen, under følgende begrunnelse:

Årets ildsjel for 2015 går til en person som:

* Helt fra barnsben av har personen vært en del av travsporten.

* Tok ut amatørlisens i 1972.

* I DNT’s registre er personen registrert med 1875 løp og tatt 135 seire som amatør, fra om med 1983 frem til i dag. I tillegg har personen på 1970-tallet kjørt mange løp og tatt mange seire som stallansatt på en av datidens største og mest fremgangsrike trenerstaller.

* Har fra begynnelsen på 1980 tallet vært sterkt engasjert i sitt lokale travlag og travregion.

* Som hesteeier, amatørtrener og kusk har personen fått frem mange og gode travhester.

* Som en del av et aktivt travmiljø i sin travklubb, har denne personen med sin kunnskap og sitt omgjengelige vesen bidratt på mange områder. Deriblant som treningsveileder, kusk, pådriver for aktiviteter i travlaget og i travregionen og som styremedlem og de siste årene som leder i Orkdal Tråvlag.