En 12 år gammel gutt ble torsdag ettermiddag i 14.30-tida påkjørt av en lastebil på fylkesvei 65 på Ljøkjel, cirka én kilometer nord for Vormstad i Orkdal kommune.

Ulykka skjedde da gutten gikk av skolebussen. Deretter krysset han den sterk trafikkerte veien bak bussen og ble påkjørt av lastebilen.

– Han ble truffet av fronten på lastebilen. Deretter skal han ha rullet rundt og havnet i åkeren ved siden av veien, opplyser Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

St. Olavs hospital informerte torsdag kveld i 20-tida at skadene er betegnet som alvorlige. Det er ikke kjent hvilke typer skader det er snakk om.

I sykehusets oppdateringsrapport står det at status er uavklart og han blir behandlet på intensivavdelinga. Det er per fredag formiddag klokka 11 ikke kommet noen ny statusoppdatering.

– Han er ikke livstruende skadd. Det er ikke fare for liv. Det gjøres fortsatt undersøkelser av gutten, og skadeomfanget er foreløpig uklart, sier Fagerholt.

Skoleeleven ved Årlivoll skole på Svorkmo skal ifølge politiet ha vært bevisst hele tida etter ulykka. Han ble fraktet til St. Olavs hospital med luftambulanse.

Vitner til hendelsen ble avhørt på stedet. Lastebilsjåføren, som er fysisk uskadd, men sterkt preget, er også avhørt. Politiet har i tillegg foretatt tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Det oppstod lange bilkøer i begge retninger etter ulykka. Det var manuell dirigering på stedet fram til cirka 16.30. Da ble veien åpnet for normal trafikk igjen.