Det var lange køer da Bestemors stue åpnet dørene på Fannrem fredag formiddag. Det er ekteparet Gunn og Ivar Morken som driver etablissementet, som er en kombinasjon av utested og interiørbutikk.

ST møtte Ivar Morken lørdag ettermiddag, etter at dørene var stengt for dagen. Morken kunne se tilbake på to dager med fullt trøkk og svært fornøyde gjester.

– Det var lang kø bortover veien her da vi åpnet i går, og folk var veldig positive, forteller Ivar Morken som sammen med kona holdt åpent til rundt midnattstid fredag kveld.

Bestemors stue er åpen hver dag bortsett fra søndag. Lørdag stenger dørene på ettermiddagen, slik at vertskapet kan få litt helg. Fredag er det langåpent.

– Fortsetter det sånn, må vi kanskje ha flere til å hjelpe oss, sier den fornøyde verten.

Lokalene er svært innbydende. Interiøret er i stor grad kjøpt inn på auksjon, og noe er laget av Gunn Morken.

– Alt er til salgs her. Alt, bortsett fra pianoet, sier Ivar og setter seg på pianokrakken og fyller rommet med vakker musikk.

– Jeg spilte litt i går kveld også, forteller han.

Slikt skaper stemning, og ikke minst lyst til å komme tilbake – slik som en orkangerkvinne skrev på facebookveggen sin etter besøket:

«Nydelig kveld med verdens beste venner. Vi har vært på Fannrem på nyåpning, og for en plass! Her ska æ minst en gang i uka. På enten kaffe og kake eller god vin i glasset. Bestemors stue