På Meldal folkebibliotek var det flott vernissasje lørdag formiddag. Tatiana Furuheim fra Løkken debuterte som utstiller med sin mangfoldige ullkunst.

Tatiana lager bilder i mange ullteknikker. Hun bruker tovet ull som materiale og skaper både sarte akvareller, dyrebilder og stilleben med blomster. Hun tryller fram artige katter, tredimensjonale nåler, dyrekarikaturer, flotte veggpryd-damer. Og ikke minst; damen lager svært vakre ullsmykker.

Fra Russland til Løkken

Tatiana Furuheim er 43 år, født og oppvokst i St. Petersburg i Russland. Hun kom til Norge og Meldal i 2003, giftet seg og fikk en datter. Til daglig jobber hun på Simpro på Løkken.

Tatiana har hatt ullhobbyen sin i mange år, men kunsten hennes har vært en godt bevart hemmelighet. Da Marit Haugen Bergsrønning på Meldal folkebibliotek kom under vær med at det satt en «hemmelig» kunstner og laget vakre ullbilder bare et steinkast unna biblioteket, tok hun kontakt med Tatiana. Og resten er historie, som man sier.

Debututstilling

Lørdag åpnet altså Tatiana Furuheim sin første utstilling, publikum strømmet på, og vernissasjen hadde ikke vart lenge før det første ullbildet var solgt. Tatianas utstilling blir stående i biblioteket noen uker framover.