HEMNE: Kommende lørdag blir det et annerledes skiløp i Hemne. Det er duket for Tour De Humor Ski.

Mange ynder å kalle Hemne for fotballbygda. Men det er nok ingen som kan slå ut skitradisjonene på stedet. Og akkurat der, slår et tredje begrep inn; humorbygda.

Bygd på en nå årelang tradisjon med Humorfestivalen og minst to særdeles oppegående revy- og teatergrupper, er humorbegrepet også befestet, og det er altså festivalår i år.

Lørdag blir det derfor «skitur» i sentrum.

Alle må med

– Det vil bli anledning til å delta i to grupper; elite- eller turklasse. Eliteklassen starter ved Falksenteret, og kjører en sprintetappe – hvis vi tør å kalle det det – ned til Hemne Sparebank, der turklassen henger seg på for distanseetappen opp til foten av Brekka. Enhver Tour De Ski avsluttes med monsterbakkeløp, så også i Hemne. Vi skal opp Brekka, folkens. Så får vi se hvor mange som klarer å ta seg ned igjen til premieutdeling ved Kulør'n, sier Marte Bugten, som sitter i markedsgruppa for årets Humorfestival.

Hun forteller videre at det også blir anledning til å få påfyll av høykarbomat i form av pølse med brød, samt oppleve den overdøvende massen av Tour De Ski Humor-tilhengere som vil stå langs løypa.

– Vi oppfordrer alle til å melde seg på som utøver, eller høytropende tilhenger med flagg, kubjeller og alt som hører med, sier Bugten.

– Alt er lov

Deltakerne oppfordres til å finne et par gamle ski, som etter gateløpet kan doneres til Humorfestivalens noe spesielle skigard. Ski er nemlig tema for årets festival.

– Man kan også delta om man har rulleski, eller rett og slett godt fottøy uten ski. Alt er lov, sier hun.