Stortalentet BB Viking har pådratt seg en alvorlig gaffelbåndskade, og vil derfor bli satt på sidelinja i lang tid. For eier og trener Stine Elvine Kvernberg fra Skaun, oppleves skaden som et stort tilbakeslag.

– Vi skal gjøre det som gjøres kan for å få hesten frisk, og vi må derfor bare se framover, sier Kvernberg som eier hesten sammen med sin far, Stig Kvernberg.

Skaden sitter i en bakfot, og det er snakk om 70 prosent avrivning av gaffelbåndet. Denne uka var hesten på snarvisitt til Bjerke dyrehospital i Oslo, hvor det ble gjort en del forberedende arbeid til stamcellebehandling. Hesten skal tilbake til dyrehospitalet om et par uker for videre behandling.

BB Viking er blant de største unghesttalentene man har sett i Trøndelag på lang tid. Hesten imponerte voldsomt som toåring under mønstringsløpene i fjor. Og etter at hesten hadde levert en råsvett travprøve under landsfinaleutstillinga på Biri i fjor høst, dukket det opp bud på både 400 000 og 600 000 kroner på hesten. Men eierne avslo alle bud.

Hesten rakk å starte ett totoløp som treåring før han nå ble skadet. I det løpet møtte treåringen eldre hester, men vant allikevel som han ville.