Danske Bank har filial i Statens hus på Orkanger, rett overfor Amfi-sentret. I dag (mandag) ble det kjent at både ansatte og kunder ved kontoret i Orkanger flyttes til Trondheim.

– Når vil det skje?

– Siste arbeidsdag ved kontoret på Orkanger blir fredag 24. juni, sier Silje Arntsberg, kommunikasjonsrådgiver i Danske Bank.

Orkanger-kontoret, hvor Eirik Grøseth Sund er banksjef, har fem ansatte. Alle får ifølge Arntsberg tilbud om å bli med til byen.

Denne endringen er en del av at bankkonsernet tilpasser kontorstrukturen i Møre og Romsdal og Trøndelag til den nye bankhverdagen, hvor kundedialogen blir stadig mer digitalisert.

– Vi ser at kundeadferden endrer seg, hvor stadig flere bruker digitale kanaler i sin kontakt med banken. Vi må ligge i forkant av utviklingen og omorganiserer derfor fem lokalkontorer i Møre og Romsdal og i Trøndelag, sier Trond Mellingsæter, Country Manager i Danske Bank i ei pressemelding.

Dette er endringene:

* Kontorene i Kristiansund og Molde stenges, men bedriftsmarkedskundene vil som i dag bli betjent fra Ålesund.

* Både ansatte og kunder ved kontoret i Orkanger flyttes til Trondheim.

* Personkunder, landbrukskunder og flertallet av de ansatte ved kontorene i Namsos og Steinkjer selges til Grong Sparebank.

* Øvrige bedriftskunder i Nord-Trøndelag vil bli betjent fra Namsos, Levanger og Stjørdal.

– Vi har vært opptatt av at omorganiseringen skal få minst mulig konsekvenser for de ansatte ved de aktuelle lokalkontorene. De tillitsvalgte hos oss ble tidlig involvert, og vi har hatt drøftelsesmøter gjennom hele prosessen for å sikre at vi har hatt gode samt fulgt nødvendige prosedyrer i omorganiseringen. Dessverre er det noen vi ikke har funnet nye oppgaver til, men for de fleste innebærer omorganiseringen at de får ny arbeidsgiver eller nytt arbeidssted, sier Mellingsæter.